Gostišče Karavla 297

Vrhunska slovenska kuhinja v objemu gora

Ob prihodu v gostišče vas bo sprejelo prijazno osebje, ki vam bo slikovito opisalo slovenske jedi z našega jedilnega lista. Dobra domača juha, mesne in divjačinske jedi, steaki in tudi drobovina, je le nekaj naših jedi, s katerimi vas bomo razvajali. Vsem ljubiteljem “jedi na žlico” sporočamo, da imamo za vas gurmanske enolončnice, katerim se preprosto ne boste mogli upreti. Pastirska telečja obara, baklca, tržiške bržole in divjačinski golaž so izredno priljubljene jedi. Ker za nas velja načelo, da spoštujemo različne okuse, pripravimo okusne vegetarijanske jedi kot tudi brezglutenske jedi. Za popoln ples brbončic pa bo poskrbela ajdova omleta z brusnicami ter ostale domače sladice.

Sodobno opremljeni ambient vam bo pričaral domačnost in toplino. V sobi, ki sprejme do 35 ljudi, pa boste lahko imeli nepozabna praznovanja, kot so rojstni dnevi, obletnice, birme, razna srečanja. Vsi, ki se radi zabavate do zgodnjih jutranjih ur, lahko tik ob gostišču najamete piknik prostor z brunarico. Brunarica se nahaja v objemu gozda ter zagotavlja intimo in možnost zabave in glasbe dolgo v noč.

Za vprašanja in rezervacije smo vam na voljo na 041 467 459!

Hišne specialitete gostišča Karavla 297

Pražena telečja jetrca
Jelenov file v brusnični omaki z domačimi skutnimi štruklji
Pečen jagenjček z rožmarinom
Steak črnega goveda s tartufi
Svinjska ribica s slanino in radičem
File postrvi na zelenjavni posteljici

Chef Damjan

Vabljeni v naše gostišče, kjer vas z veseljem pričakujemo. Skrbnik in glavni kuhar Damjan Štefe z dirigentsko palico ob loncih, polnih slastnih jedi, ter ostalo osebje, polno pozitive in nasmejanih obrazov.

Tradicija

Začetki poslovanja so bili vse prej kot lahki. Poklicni kuhar in mladi podjetnik Damjan Štefe je z ekipo takratno gostišče prevzel v mesecu septembru leta 2009, ko si večina prebivalcev tega dela Evrope zaradi gospodarske krize ni mogla privoščiti večjega razvajanja. Tudi podjetja in zavodi svojih financ niso več namenjali pogostitvam in tako imenovanim team buildingom kot prejšnja leta.

Še večji izziv pa je predstavljal sam prevzem gostišča, saj predhodni lastniki niso imeli jasne vizije poslovanja. Lahko bi se reklo, da smo dobesedno “začeli na novo“. Postavljeni smo bili pred dolgotrajni postopek, saj smo morali vzpostaviti redni delovni čas s katerim smo se ponovno umestili na zemljevid delujočih restavracij. Pripraviti pa smo morali tudi ponudbo jedi, ki je ustrezala geografskemu okolju gostišča. Z veliko predanostjo, trudom in veseljem do ustvarjanja kulinaričnih mojstrovin smo “premagali” vse izzive, s katerimi smo bili soočeni.

Leta uspešnega poslovanja se “hitro obrnejo” in tako se lahko danes pohvalimo z več kot 10-letno tradicijo poslovanja, bazo rednih gostov in zadovoljnih strank ter večjim številom tujih gostov oziroma turistov, ki se ob poti ustavijo na kosilu ali okrepčilu.

Jedi iz naše redne ponudbe

Dobre, domače juhe.

Jedi na žlico:
Divjačinski golaž s prilogo,
Telečja obara z ajdovimi žganci,
Baklca z žlikrofi,
Tržiške bržole.

Jedi z žara, zrezki.

Vegetarijanske jedi:
Bučkin carpaccio,
Himalajska juha,
Domače testenine z gobami ali zelenjavo,
Njoki v smetanovi omaki s tartufi,
Popečena zelenjava z mladim sirom.

Sladice:
Čokoladna torta,
Gibanica,
Ajdova omleta z brusnicami,
Sladoled z bučnim oljem ali medom in tartufi,
Štruklji z medom in cimetom,
Jabolčni zavitek.

Za vprašanja in rezervacije smo vam na voljo na 041 467 459!